به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی،شادی بصیری گفت:درحال حاضر در شهرستان ها و روستاها برای تهیه شیره انگور از خاک مخصوص شیره به صورت سنتی استفاده می شود که از طبیعت تهیه می شود،متاسفانه این خاک فاقد مجوزهای بهداشتی است و مکان خاصی برای عرضه و فروش آن برای مصرف کنندگان وجود ندارد.
وی افزود:مقدار و نحوه مصرف این خاک و روش کاربردی آن در هر منطقه متفاوت است و در این زمینه دستورالعمل واحد موجود نیست،احتمال آلودگی خاک به انواع ترکیبات صنعتی، مواد شیمیایی کشاورزی و پساب کارخانجات، فضولات حیوانی و فلزات سنگین وجود دارد.
وی تصریح کرد:نتایج پژوهش های انجام شده در این زمینه نشان داد که کربنات کلسیم با گرید خوراکی میتواند جایگزین خاک شیره شود،میزان مصرف این ترکیب نسبت به خاک شیره بسیار کمتر و زمان فرآوری و تولید محصول کوتاه تر است.
